Rune Huse Karlstad blir en del av Dimension10 Teamet

Vi har gleden av å annonsere en av våre ny-ansettelser denne høsten, Rune Huse Karlstad ble en del av Dimension10 3. August. Han har vært en pionér innen digitale løsninger og BIM i bygge- og anleggsbransjen over flere år, og tar med seg uvurderlig bransjekompetanse inn i D10-teamet.

Published 05/08/2020 by Torbjørn H.
Copy3

Et par raske spørsmål for å bli bedre kjent med Rune

Hva er din bakgrunn?

Jeg tok fagbrev som betongarbeider i 2011 og har etter det gjennomført BIM studie ved Fagskolen i Oslo, og senere arbeidet i Rambøll med utvikling og implementering av BIM i flere større byggeprosjekter i Norge og internasjonalt.

De siste årene har jeg arbeidet for AF Gruppen hvor jeg har vært sentral i utviklingen og implementeringen av BIM i felt. I 2018 vant jeg AF Gruppens innovasjonspris for mitt engasjement og ledelse innen implementering av BIM og digitale verktøy i prosjekt. Jeg ble også nominert og deltok i finalen på «Årets Unge Talent DKT 2018» hvor jeg presenterte mitt arbeid med implementering av konseptet «Digital Byggeplass» på prosjektet Bispevika B2/B6a.

RUNE AF
Rune Huse Karlstad som BIM-kordinator hos AF Gruppen

Det siste året har jeg bl.a. gjennomført VDC Sertifisering for Stanford University hvor temaet for sertifiseringen var hvordan VR kan effektivisere og bedre samhandlingen i «Design Review» prosessen på prosjektet E39 Kristiansand Vest, Mandal Øst. (LES ARTIKKELEN HER)

Hvorfor valgte du å begynne i Dimension10?

Jeg har alltid vært interessert i ny teknologi, og måter å kunne gjøre min eller andre sin hverdag mer effektiv på. Etter å ha testet Virtual Reality (VR) briller for første gang tilbake i 2014 så merket jeg allerede da at VR ville ha en stor påvirkning på BA- bransjen, og det var bare et spørsmål om tid før dette ble et verktøy som ble tilgjengelig for alle, og ikke bare for de spesielt interesserte det var den gang.

Jeg har spilt dataspill så lenge jeg kan huske og har de siste årene sett en gledelig sammenslåing mellom spillindustrien og byggebransjen. Det er mange likheter mellom bransjene og det er gøy å se at spillbransjen kommer inn med et annet mindset og verktøykasse inn i en bransje som tradisjonelt ikke har tatt helt til seg de mulighetene som digitale verktøy gir.

Etter å ha fått muligheten til å forske på teknologien og dokumentere implementeringen mener jeg at min oppgave har greid å vise at VR har et kjempepotensial, og at jeg med min bakgrunn forhåpentligvis kan være med å påvirke i stor skala hvordan vi samarbeider i bransjen.

D10 er et veldig spennende selskap som har kommet en lang vei på utvikling av VR, og som jeg mener har funnet flere av nøklene som skal til for å lykkes med å gjøre verktøyet enkelt og intuitivt for sluttbrukeren. De har en spennende sammensetning av kompetanse i teamet som jeg føler jeg passer godt inn i.

Hva blir din rolle i selskapet?

Jeg kommer til å dele min kunnskap rundt bruk og implementering av nye løsninger som VR i BA- prosjekter og i større bedrifter, samt dele BIM ekspertise til kunder som ønsker å komme i gang med «ny dimensjon av møter». Jeg vil også bidra med innspill til produktutvikling da jeg har god erfaring med hvilke verktøy og funksjoner som jeg selv ville benyttet meg av som kunde.

D10 er utrolig stolte over å få en kapasitet som Rune på laget og vet det vil komme alle våre nåværende og fremtidige kunder til gode, samtidig som det hever kunnskapsnivået til selskapet flere hakk. Vi gleder oss til høsten! Og dersom du eller dere ønsker å komme i kontakt med Rune så er det bare å sende en e-post på rune@dimension10.com, ta kontakt gjennom D10 sin hjemmeside eller LinkedIn.